Istrage protiv policajaca zbog opojnih droga 2 dio

od jutros od 6 sati ujutro, 18 javnih tužitelja iz državnog odvjetništva Münchena I i više od 90 istražitelja Državnog ureda kriminalističke policije pretraživalo je 24 nekretnine (stanove i urede) u Münchenu, kao i u okruzima München, Dachau, Wolfratshausen, Ebersberg i Fürstenfeldbruck.

Poslano  46 Pregleda ažurirano 2 Mjeseci prije

Istraga protiv Minhenskih policajaca

Kao što je već izviješteno 18. veljače 2020., državno tužiteljstvo Münchena I i Bavarsko državno ured kriminalističke policije (LKA) istražuju policajce iz sjedišta minhenske policije zbog sumnje u kršenje Zakona o opojnim drogama od sredine srpnja 2018. godine.

Tijekom ostalih istraga minhenske kriminalne policije protiv osumnjičenog preprodavača droge, takvi navodi protiv dvojice policajaca postali su poznati u to vrijeme. Nakon toga su unutarnje istrage LKA preuzele daljnje istrage zajedno s državnim odvjetnikom Münchenom I, kao što je to uobičajeno u takvim slučajevima iz razloga neutralnosti.

Kao dio procjene predmeta oduzetih tijekom istrage i opsežnog ispitivanja, pojavile su se daljnje sumnje protiv drugih policajaca. Te istrage provodi istražna skupina "Noćni život" u LKA.

Iz tog razloga, od jutros od 6 sati ujutro, 18 javnih tužitelja iz državnog odvjetništva Münchena I i više od 90 istražitelja Državnog ureda kriminalističke policije pretraživalo je 24 nekretnine (stanove i urede) u Münchenu, kao i u okruzima München, Dachau, Wolfratshausen, Ebersberg i Fürstenfeldbruck.

Uz četiri pretraživanja koja su ponovno provedena na policajcima koji su bili u fokusu od početka, trenutne istrage i pretresi usmjereni su na još 10 optuženih službenika zakona. Službenicima LKA pružaju pomoć voditelji službenih pasa iz glavnog carinskog ureda u Münchenu. Traženi su dokazi i o još četvorici policajaca kojima su svjedoci.

Ukupno, državno tužiteljstvo u Münchenu I i Bavarska državna služba kriminalističke policije trenutno istražuju 20 članova sjedišta minhenske policije koji su bili na službi u osam različitih ureda. Uz to, istrage su usmjerene protiv policajca koji je u vrijeme optužbi radio i u sjedištu minhenske policije, a sada služi u bavarskoj policiji za nerede.

Posebno su optuženi za različita kršenja Zakona o opojnim drogama i Zakona o dopingu. Također se sumnja na daljnja kaznena djela iz StGB-a (kazneni progon nedužnih ljudi, kršenje skrbništva i ometanje kažnjavanja na dužnosti).

Pojedinačno sudjelovanje optuženih službenika i dalje je otvoreno i predmet je istrage.

Daljnje informacije o istrazi trenutno se ne mogu dati.

Za disciplinske mjere isključivo su odgovorni sjedište policije u Münchenu i predsjedništvo bavarske policije za nemire.

 

Izvor: https://www.polizei.bayern.de/


Tvoja reakcija?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Primjedbe