Ukrali plijen u šesteroznamenkastom rasponu eura na dva gradilišta za fotonaponske sustave

Ukrali plijen u šesteroznamenkastom rasponu eura na dva gradilišta za fotonaponske sustave

Poslano  151 Pregleda ažurirano 2 Mjeseci prije

Velika šteta nakon krađe sa gradilišta solarnih parkova

Velika šteta nakon krađe sa gradilišta solarnih parkova
A70 / STADELHOFEN, LKR. BAMBERG. U posljednjih nekoliko tjedana lopovi su na autocesti A70 na općinskom području Stadelhofen ukrali plijen u šesteroznamenkastom rasponu eura na dva gradilišta za fotonaponske sustave na otvorenom. Kriminalistička policija u Bambergu započela je istragu i traži dokaze.

Ukupno 24 upravljačka ormara s pretvaračima, koji su već bili integrirani u Sunčev sustav, stranci su od petka 11. rujna do subote 19. rujna 2020. odvrnuli od čeličnih konstrukcija za solarne module koji su već bili postavljeni na otvorenom prostoru. Lopovi su rezačem rezali kabele debljine ruke kako bi se električne komponente mogle demontirati i odvesti. Lopovi su koristili veći kombi ili mali kamion s dvostrukim gumama na stražnjoj osovini za uklanjanje razvodnih ormara, svaki težak 150 kilograma. Vrijednost ukradene robe nalazi se u niskom šestoznamenkastom rasponu eura. Policija u Bambergu provodila je opsežne forenzičke sigurnosne mjere na terenu i istraživala lopove pod visokim pritiskom.

Za daljnje istrage, policijska uprava u Bambergu traži informacije o ljudima i / ili vozilima koja se sumnjivo nalaze između petka, 11. rujna i subote, 19. rujna 2020. na području dvaju gradilišta solarnih parkova u blizini Stadelhofena i Roßdorf am Berga na autocesti A70 su stali. Ured kriminalističke policije u Bambergu prima informacije na tel. Broj 0951 / 9129-491.

 

 

Izvor: https://polizei.bayern.de


Tvoja reakcija?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Primjedbe

  • Ukrali plijen u šesteroznamenkastom rasponu eura na dva gradilišta za fotonaponske sustave
  • Administrator BalkanLeaks